To Podcast για τη Διαχείριση Κρίσεων

to-podcast-gia-ti-diaxeirisi-kriseon

To Podcast για τη Διαχείριση Κρίσεων εξηγεί γιατί η ομάδα Borrow My Brain θα μοιράζεται σχετική τεχνογνωσία στα στελέχη των επιχειρήσεων.

Να είστε πάντοτε προετοιμασμένοι

Τα τελευταία 10 χρόνια απασχόλησαν την κοινή γνώμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ περισσότερες από 220 σοβαρές εταιρικές κρίσεις (παράνομες ή ανήθικες πρακτικές, αδιαφάνεια, ανάκληση προϊόντων, βλάβη δημόσιας υγείας, κλοπή προσωπικών δεδομένων, ενεργειακή μόλυνση, βλαβερά τρόφιμα κλπ).

Πολύ συχνά η νομοθεσία και τα κανονιστικά πλαίσια παραβιάζονται και οι εταιρίες μοιάζουν αδύναμες να ανταποκριθούν. Η σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση, η κοινωνική υπευθυνότητα, η Φήμη και Πελατεία μιας εταιρίας αποδομούνται εύκολα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Τα θέματα είναι πιο πολύπλοκα σήμερα, από ποτέ

Ο αρνητικός αντίκτυπος μπορεί να αλλοιώσει συθέμελα τη συμπεριφορά, τη λειτουργία, τις σχέσεις με τους συνεργάτες και εταίρους, τις πωλήσεις και το μέλλον της εταιρίας.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη πιο κρίσιμα. Μπαίνοντας στην οικονομική “μετα-κρίσης” εποχή εκτός από τις αναπτυξιακές προσπάθειες των χιλιάδων μεγάλων επιχειρήσεων και των εταιριών/οντοτήτων δημοσίου ενδιαφέροντος (με πάνω από 500 άτομα προσωπικό), οι απαιτήσεις καλών πρακτικών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι φορείς ρύθμισης, επενδυτές, εταίροι, εργαζόμενοι, πελάτες και μέσα ενημέρωσης αναζητούν και αναμένουν από κάθε εταιρία βιώσιμη, διαφανή, ποιοτική, ασφαλή, ωφέλιμη και οργανωμένη πορεία προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών και των εμπλεκομένων μαζί της. Και δυστυχώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά (τρόφιμα, ασφάλεια, περιβάλλον, βιομηχανία).

Την κρίσιμη ώρα δείχνει η εταιρία “τι σόι” είναι

Στη διαχείριση μιας Κρίσης φαίνεται έμπρακτα και δημόσια η Ηγεσία, η κουλτούρα και οι αξίες της εταιρίας σε δεκάδες ακροατήρια. Κρίσεις μπορεί να προκύψουν σε όλα τα στάδια επιχειρηματικής λειτουργίας, από την αποκομιδή και συλλογή πρώτων υλών έως την ώρα της κατανάλωσης και μέχρι το δίκαιο εσωτερικό χειρισμό των εργαζομένων.

Και όλες οι ομάδες κοινών, συνεργατών, φορέων, κοινωνικών ομάδων παρατηρούν, κρίνουν, θυμούνται!

Στην εποχή των μεγάλων αντιθέσεων, των social media, των οργανωμένων συμφερόντων και των ιδιότυπων θεματικών κοινοτήτων οι φωνές είναι πιο δυνατές, οι άνθρωποι πιο επιθετικοί και οι εταιρίες βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών.

podcast-crisis-blogpost

Για αυτούς τους λόγου μοιραζόμαστε τεχνογνωσία

Βρείτε εδώ τις 10 άμεσες ενέργειες οργάνωσης της εταιρίας σε περίπτωση συμβάντος, έκτακτης κατάστασης ή εκτεταμένης Κρίσης. Μπορείτε να τις λάβετε με e-mail, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα και μαζί να αρχίσετε να λαμβάνετε κάθε 5 ημέρες τη γνώση της Crisis-ready community.

Βρείτε εδώ τη σύνοψη τω 10 κανόνων διαχείρισης των μέσων ενημέρωσης σε περίπτωση συμβάντος, έκτακτης κατάστασης ή εκτεταμένης Κρίσης.

Ξέρετε γιατί είναι σημαντικές αυτές οι ενέργειες; Γιατί αν όχι όλες, οι περισσότερες βρίσκονται στην καρδιά των ISO πιστοποιήσεων και της διαχείρισης ρίσκου που προβλέπουν και διδάσκουν. Αποτελούν ερέθισμα και προβληματισμό για κάθε διευθυντικό στέλεχος που διοικεί μεγάλο unit ανθρώπων. Γιατί δείχνει στον ιδιοκτήτη επιχείρησης όσα δεν έχουν σκεφτεί οι άνθρωποί του, πιθανώς επειδή δεν τους έτυχε ποτέ.

tasos-pagakis-borrow-my-brain

Tasos Pagakis is a Crisis communications expert within Telecoms, Energy, Pharma, Financial, and FMCG. Has participated in 8 company Merger & acquisitions. Worked for 42 ‘heavy-lift’ crisis including death by accident, Telco radiation, Company restructuring, Petroleum pipeline, Bribery allegations, Security systems, Food contamination, Network outage, Factory-river pollution, Consumer rights etc. As of 2016, he facilitates Crisis Preparedness Workshops for Companies and Authorities.